Nyitó oldal I TZe-szalagok I Szoftverek I Letöltések I Webáruház I Hírlevél I Vásárlás
 
 

EXTRÉM körülmények között TESZTELVE!

A TZe szalag egy extrém túlélő 6 rétegű szalag, ami mindent kibír. Bátran használható beltérre, kültérre egyaránt. Időtálló, vízálló, ellenáll vegyszernek, hidegnek és melegnek (-50 és 200 Celsius között), nem fakul ki.

Egy szalag, ami mindent kibír - További részletek...

VÍZÁLLÓ

vízállóvízállóvízállóAlámerítési teszt: Utoljára a Tropikárium cápaakváriumába invitáltuk partnereinket, hogy a béketalpakra ragasztott P-touch címkéket teszteljük. A cápakaland után a címkéken semmiféle elváltozás sem volt tapasztalható.

KOPÁS-
ÁLLÓ

kopásállókopásállókopásállóKopásteszt: a Brother P-touch laminált címkéi és a versenytársak nem laminálat címkéi egy 1 kilogrammos homokszóró szerkezettel lettek tesztelve. A készülék ötvenedik használata után a P-touch laminált címkéinek karakterei teljes mértékben hibátlanok voltak, a rétegek pedig csak kis mértékben karcolódtak. A versenytársak címkéin található karakterek jelentős mértékben megrongálódtak.

ERŐSEN
TAPADÓ

tapadás erősségtapadás erősségtapadás erősségTapadási teszt: a normál és az extra erősen tapadó szalagokat is többféle felületre felragasztották, majd harminc percig rajta hagyták. A tapadás 180 fokos eltávolítási szög alkalmazásával lett tesztelve. Az erősen tapadó szalagokra 50%-kal erősebb tapadás volt jellemző, mint a hagyományos szalagokra.

VEGYSZER-
ÁLLÓ

vegyszerállóvegyszerállóvegyszerállóVegyi teszt: a szalagokat különböző folyadékokba merítették 2 órára, ám a címkék külsejét vagy struktúráját illetőleg elváltozás nem volt tapasztalható. Bár egyes, különböző folyadékokban áztatott címkék esetében apró elváltozások megfigyelhetőek voltak, az azonos vegyszerekkel történő összedörzsölésük semmiféle hatással nem volt azokra. Egy 500 grammos, vegy- és oldószerrel átitatott ruhával megtoldott súly 20 alkalommal került összedörzsölésre az egyes címkékkel, melynek során a P-touch laminált címkéi a versenytársakéval ellentétben hibátlanok maradtak.

FÉNYÁLLÓ

fényállófényállófényállóFakulási teszt: számos Brother P-touch laminált címke került felragasztásra fémlemezekre, amelyek aztán a napos környezet szimulálása céljából egy fényállósági tesztkamrában hagytak, 83°C hőmérsékleten, 100 órán keresztül. A szöveg színe változatlan és teljes mértékben olvasható maradt. Szemmel vizsgálva a szalagok háttérszíne sem mutatott változást, kivéve a sárga szalagot, amely esetében enyhe fakulás volt tapasztalható.

HŐÁLLÓ

hőállóhőállóhőállóHőálló címkék: A P-touch laminált címkéit csiszolópapírral történt enyhe érdesítés után rozsdamentes acélhoz erősítették, majd fűtötték és hűtötték azokat. A szalagok tapadását vagy színét illetően mínusz 80°C-ban 240 óra után sem volt megfigyelhető változás. Némi enyhe elszíneződéstől eltekintve a címkéken található feliratok azt követően is sértetlenek maradtak, hogy 240 órán keresztül 150 °C-on fűtötték azokat*. A matt ezüst alapon fekete színű szalagok bizonyultak a leginkább hőállónak magas hőmérsékleti viszonyok között.

 
   
   
  Impresszum I Oldaltérkép