Nyitó oldal I TZe-szalagok I Szoftverek I Letöltések I Webáruház I Hírlevél I Vásárlás
 
 

A TZe szalag felépítése

Szerkezet

A felirat hőnyomtatással kerül a film védőréteg (PET) belső felületére, ezért sosem kopik le és ellenáll az időjárásnak. A TZe szalag szerkezetét az alábbi ábra mutatja.

Hogyan működik?

Szétszedtük A lenti képen egy TZ-153 kazetta belseje látható. Három szalag található benne: A jobb-alsó fehér tekercs tartalmazza önmagában már az alsó 5 réteget. Az alapszalagot, a színét, ragasztót alul és felül, valamint a záró papírt is. Bal-alul található a hatodik, a lamináló védőréteg tekercse. A középső tekercsen van egy festékszalag, ami a felirat színét adja (most kéket). A bal felső tekercsen kezdetben nincs szalag, arra csévélődik fel az elhasznált festékszalag.

Nézzük, hogyan készül a felirat:

A lamináló védőréteg (rózsaszín) körbefut a kazetta szélén. A festékszalag (világoskék) elenekező irányban halad a védőréteg előtt a gyűjtő tekercsre. Ezek mögé csúszik be a hőfej és a festékszalagról ráégeti a feliratot a védőrétegre. A ragasztós alapszalag (sárga) ezután találkozik a védőréteggel és együtt jönnek ki a kazettából összeragadva, kész címkeként.

Színválaszték

Méretválaszték

TZe szalag széleskörű felhasználást nemcsak előnyös tulajdonságai, hanem a széles méretkínálatnak is köszönheti. (letölthető tábla: PT-Guide)

Tegye fel kérdését, ha bizonytalan a megfelelő feliratozó eszköz vagy szalag kiválasztásában, használatában. Szakembereink válaszolnak!


 
   
   
  Impresszum I Oldaltérkép